miercuri, 31 octombrie 2012


                                  Suferinta are o singura cauza




                                                                     De altminteri, suferinta are o singura cauza. Tu nu traiesti partea ta de viata, tu nu folosesti puterea pregatita tie de existenta, tu nu gandesti gandurile tale, chiar daca refuzi sa crezi asta. Suferi pentru ca traiesti visul altuia, esti cuprins intr-o vibratie care iti e straina si oricat de mult te-ai stradui in lucrul tau, nu vei putea ajunge la rezonanta cu tine insuti.

                                                                     Trebuie sa devii constient de acest vis parazitar care iti epuizeaza destinul in folosul lui, care iti consuma resursele pentru a deveni el mai bogat, care iti dilueaza identitatea pentru a parea el mai de pret.

                                                                      E visul lumii in care te nasti, e visul preotilor, invatatorilor, parintilor tai, e visul politicilor, al ideologiilor, al prejudecatilor si poruncilor. In acest cosmar traiesti, al vinovatiei si obligativitatii permanente, al fricii de a nu deranja visul mincinos in care ai ajuns sclav.

                                                                     Traieste visul tau, chiar daca nu seamana cu nimic din ceea ce ai invatat despre lume si o sa observi ca suferinta, daca apare, va fi sub forma amintirii ca ai suferit si irosit destin, si nicidecum, ca durerea necrutatoare pe care o simti astazi, traind altceva decat ce a pregatit existenta pentru tine.










Un comentariu: