duminică, 14 octombrie 2012


                              Exista  o poveste




                              Exista  o poveste adevarata si o poveste pe care mass-media o serveste opiniei publice. Cum pentru un om obisnuit e aproape imposibil sa aiba acces direct la izvorul povestii, viata lui reala tine de un amestec intre ceea ce afla de la altii si ceea ce crede el ca e adevar in ceea ce primeste de la ei.

                             Acest amestec este sursa disputelor dintre noi, e cauza rupturilor, a certurilor, temeiul irosirii vietii intr-un fel sau altul...Acest amestec e adevarul nostru pentru totdeauna, al nostru, al celor care nu avem curajul sa mergem dupa adevar pe calea adevarului si nu a povestii.

                             Dar, undeva, dincolo de bibliotecile pline de carti sfinte si carti masluite, de jurnale si reviste de toate felurile, de canale de radio si televiziune, de profeti de cartier si formatori de opinie, de regi, presedinti si guverne, undeva printre marile si micile legende ale umanitatii se strecoara decent si natural, naratiunea infinita a realitatii si adevarului.

                           E suficient sa versi cocteilul edulcorat pe care l-ai baut pana acum si sa incepi sa traiesti, nu din nou, ci pentru prima data.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu