sâmbătă, 13 octombrie 2012

                                                 
 
                                                 Sexualitatea




                                                 Sexualitatea este un subiect alunecos. Si este asa pentru ca traim intr-o societate care a transformat o functie fiziologica naturala si normala  intr-o actiune blamabila si compromitatoare. Pentru ca in aceasta societate, mecanismul puterii, statul, impreuna cu o alta autoritate artificiala- autoritatea religioasa- au pus monopol pe un lucru care nu le apartine si care ne defineste ca organisme biologice si fiinte cosmice.

                                                Actul firesc si fundamental al imperecherii a devenit controlat de biserica un motiv de pedeapsa, timiditate, opresiune, pacat. Ne educam copiii in aceeasi dimensiune trista a unei vinovatii fundamentale care insoteste sexul.

                                                Oprimand o functie naturala, controland-o artificial, atribuindu-i alte valori si semnificatii lasam deschisa o nisa afectiunilor fizice si psihice. Mai mult decat atat, aceasta afectiune nu e doar a mea, e a fiecaruia dintre noi, pentru ca toti suntem obligati sa invatam acelasi comportament contrafacut legat de sex.

                                                Iar la nivelul intregii umanitati, acesta afectiune capata dimensiunea fricii, a neadaptarii, a acceptarii cu usurinta a statutului de sclavi, de vinovati, de  masa de manevra timorata si usor de intimidat.




                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu