duminică, 30 septembrie 2012



                          Evolutia lumii vii



                          Evolutia lumii vii e doar un mic fragment dintr-un spectacol al transformarilor care se petrec in univers, pretutindeni.

                         Organisme primitive evolueaza in forme superioare, fiecare incercand sa apere programul propriei specii pentru ca aceasta sa poata merge mai departe, si mai departe, pana la capat...

                         Dar, oare,  evolutia inseamna selectie si competitie? Schimbarile se fac pentru a proteja o specie in defavoarea alteia, schimbarile se fac impotriva unui lucru sau pentru el? Existenta nu poate lucra impotriva sa...

                         Plantele nu evolueaza, animalele nu evolueaza, omul nu evolueaza, ci altceva in interiorul lor care le cuprinde, le unifica, le depaseste, le aseaza impreuna, ori le separa. Evolutia se petrece in fiecare fir de univers iar scopul, imaginabil, este tesatura.

                         A dobandi constiinta tesaturii si a trai in armonie cu legile ei, indiferent de rezultat, e singurul lucru cu sens pe care poti sa-l faci in aceasta viata. Caci  rezultatul adevarat nu e cel pe care-l vedem noi, ci cel pe care il simte universul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu