joi, 29 noiembrie 2012


                                      "Secretul" incomplet...




                                       O celebra teorie spirituala dezvoltata in cartea "Secretul" are la baza legea atractiei: ai ceea ce atragi. Dar rezultatele, dincolo de entuziasmul initial, nu sunt miraculoase. Si e firesc sa fie asa.


                                       Legea atractiei nu tine cont de un element fundamental al existentei.  Inauntru a ceea ce se vede se afla o retea intangibila care uneste toate lucrurile. In aceasta retea sunt toate formele de expresie si cele bune si cele rele. Gandindu-ne doar la nivelul umanitatii, numarul oamenilor care infaptuiesc numai lucruri bune este ingrijorator mult mai mic decat al celor care infaptuiesc lucruri "amestecate" sau predominant rele. Fiinta launtrica este apasata de aceasta povara.

                                      Chiar daca eu incerc sa atrag pace si iubire, pacea si iubirea din jurul meu nu sunt dominante, dimpotriva. Eu nu voi atrage ceea ce imi doresc, ci voi atrage ceea ce se gaseste. E drept, raul absorbit de mine isi va diminua puterea, dar nu va fi bine. Doar atunci cand noi toti, impreuna, vom atrage pacea si iubirea, vom curati treptat reteaua subterana a raului.

                                     
                                       Abia de atunci inainte legea atractiei va functiona in sensul pe care ni-l imaginam si dorim noi.

                                       Dar pana atunci gandurile bune sunt condamnate sa lupte impotriva gandurilor rele, deci sa poarte un razboi, lucru zadarnic si bolnav, si nu sa creasca in armonie si naturalete belsugul simplu si ubicuu al semintelor purtatoare de bine...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu