sâmbătă, 6 octombrie 2012




                       Chimia destinului


                   

                       Deciziile pe care le luam ne hotarasc viata. Dar noi alegem ceea ce dopamina alege pentru noi. Dopamina  creste motivatia. De aceea exista acest blog.

                       Relatiile noastre sociale, empatia, comportamentul altruist sunt controlate de ocitocina. Ea imi da incredere in tine. Ea te aseaza in ochii mei, intr-un loc, in care poti, deja daca vrei, sa-mi inseli increderea.

                      Testosteronul declanseaza dorinta sexuala si toate scenariile gandite si intreprinse in acest scop. El e doar un pion. Peste douazeci de endorfine contribuie la micsorarea stresului si creeaza euforie. Dragostea, cel mai minunat fenomen cosmic, este declansata de feniletilamina si norepinefrina.

                       Tot ce gandesc, simt, cred, vad, aud, analizez... trece prin vama trista a chimiei. Nimic din ceea ce cred ca e personal, ori transcedental, ori inzestrat cu har sau talent, nimic din acest spectacol nu vine din alt loc decat din combinatul fizic al metafizicii.

                        Mai are sens sa mai plang, sa mai rad, sa ma mai ocup de lucruri care par nemateriale cand ele sunt de fapt, cu toate, doar niste fetusi ai unei industrii cosmice, care nu stiu nici in numele cui vinde, ce vinde si cui vinde...Iar daca as sti m-as intreba, de ce?





                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu