marți, 28 mai 2013

Belsugul lumineaza din lucruri putine si simple

 

    Belsugul lumineaza din lucruri putine si simple






                            Indiferent cum ai ajunge sus, prin munca si disciplina ori printr-o imprejurare fericita, castigul de a fi in varf e mult mai mic decat sansa de a fi acolo unde ti-e locul. Desi, tentatia e atat de mare…

                            Dar noi suntem educati sa mergem catre culmi si nu spre acasa, sa intram in competitie pentru lucruri care nu ne definesc, sa ne risipim existenta lacomind dupa o alta care nu e a noastra.

                            Succesul nu e decat o dulce otrava. Cand nu il ai ti-l doresti, cand nu-l poti dobandi, invidiezi, cand l-ai atins, il strivesti singur, din prea multa trufie.

                           Nimeni nu iti spune ca succesul nu se masoara prin ceea ce ai dobandit, ci prin ceea ce ai dobandit din ceea ce fiinta ta a venit sa primeasca. Orice lucru in plus e doar o indepartare de acasa.

                           Acasa e locul in care nu esti seful nimanui, dar nici sclavul cuiva, unde belsugul lumineaza din lucruri putine si simple, de unde poti sa pleci in toate partile, desi nu iti mai doresti sa o faci. E locul in care toate victoriile iti par marunte,iar cei cocotati pe iluziile lor, neputinciosi si singuri.

                           Acasa e locul in care esti fericit, desi toata viata ii intorci spatele cautandu-l aiurea…





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu