luni, 25 martie 2013

Despre lucrurile care ne lipsesc







                                                   Despre lucrurile care ne lipsesc



                                              Cine isi concentreaza existenta pe lucrurile ce ii lipsesc va suferi de lacomie si infometare. Si conducatorii alesi dintre ei vor flamanzi poporul si-l vor condamna sa fie vorace si nechibzuit.

                                               Nimeni nu poate sa aiba toate lucrurile din aceasta lume si nici nu-i trebuie pentru a fi fericit. Dar toata educatia noastra e indreptata spre posesiune si toate mijloacele de comunicare pe care le accesam in spatiul social ne circumscriu destinul in obiceiuri si porunci materiale.

                                               Cineva castiga din acest produs al lumii... Cu pretul epuizarii resurselor, al poluarii, al degradarii ireversibile a mediului inconjurator... Cu pretul fiecarei vieti furata drumului ei cosmic si impotmolita in ruina ciclica a unei istorii a lacomiei.

                                                O civilizatie preocupata de ceea ce nu are si obsedata de a poseda nu va scrie nicicand o altfel de istorie.  Secretul fericirii nu e lacomia, creatoarea dezechilibrelor, ci bucuria de a primi ceea ce ai. Am fost invatati ca aceasta e definitia stagnarii si progresul inseamna consum si efort.

                                                Dar, a te bucura de ceea ce ai e o stare care inseamna respect pentru tot ce e in jurul tau, pentru tot ce e inauntrul tau, care inseamna daruire a tot ceea ce esti si a tot ceea ce poti fi si care arata o acceptare a toate care sunt, care au fost si se vor naste. Si o legatura infinita intre ele si tine...

                                                 Ori i se pare cuiva prea putina cunoastere si progres aici...?












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu