marți, 2 aprilie 2013






                                 Dumnezeu a inchis portile






                      
                   Pentru cei care cred in el, Dumnezeu a inchis portile, deschizand prea larg drumul bisericilor sale, lasand sa intre nu doar pe cei rataciti ori in nevoie, pe cei cuminti si  infranti, blanzi si neputinciosi, dar s-a infruptat cu destinele tuturor celor pe care i-a intalnit,  pecetluindu-i cu o taxa pe  ingaduinta. 

                  Biserica nu a ajuns o afacere, ci o megacorporatie. 

                 Astazi, in Romania  sunt construite 43 de biserici la un spital, 4 biserici la o scoala. Eu nu confund biserica cu Dumnezeu, dar Dumnezeu e de vina, pentru ce se intampla in biserica sa. Noi romanii, construim 200 de biserici pe an si daramam 1000 de scoli. Spitale nu mai daramam, ca nu prea mai avem.

                Desfiintarea scolilor, invatamantul superior privat de slaba calitate, migrarea absolventilor merituosi, asociate cu saracia si lipsa locurilor de munca sunt in rezonanta si armonie cu ridicarea de biserici si habotnicizarea fortata a celor ramasi. Poporul roman a fost un popor crestin, acum e doar un popor cretin (citat).
               
                Celebra  afirmatia lui Petre Tutea: “ Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare…”. Din pacate nu a trait sa vada ce se intampla si cu biserica si credinta noastra. Nu ma gandesc ce ar fi ajuns cuvinte: “Dumnezeu e român. Sau dacă nu, sunt împotriva lui!”

               Nici nu mai conteaza ca un om sarman isi vinde agoniseala ca sa-si plateasca taxele apoi intra in biserica si mai plateste un bir. Biserica nu plateste nimic. Pentru ca ea e puntea de legatura cu absolutul fiscal…Dar eu zic, ca Dumnezeu nu plateste nimic, pentru ca  nu ai cum sa fii acolo unde este el si nu numai  indiferent , ci si hapsan.

               Si, pentru cei care nu cred in el, Dumnezeu a inchis portile. Dar, mai de demult.

              Lupta acum ar trebui sa fie nu intre credinciosi si necredinciosi, o lupta absurda si violenta, ci intre a duce o lupta de dragul razboiului sau a purta o pace in armonie cu existenta.

                Dar se vor gasi, ca intotdeauna, multi care sa spuna ca Raul este un principiu si un fundament al acestei lumi, pentru ca astfel vor putea sa impuna mai usor inchisori.

               Dumnezeu, daca exista, e treaba lui, dar aici, pe pamant a inchis portile.

               Si noi nu stim daca vedem ce e inauntrul cetatii sau ce e in afara ei.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu