vineri, 10 mai 2013  Cine are nevoie de prosti?                      Desi ai zice ca nu e coada la pravalia cu prosti, realitatea arata contrariul:

                      Statul are nevoie de prosti care sa plateasca impozite, sa pretinda putin si sa ramana ascultatori. Scopul statului este cresterea numarului de prosti concomitent cu adancirea prostiei fiecaruia. In acest sens el ofera circ fara masura si diplome universitare fara valoare. Obiectivul din spatele stimularii prostiei e mentinerea si perpetuarea propriei puteri prin care sunt hranite gusile lacome ale celor dinauntru.

                     Biserica este la randul ei urmatorul producator de prosti din societate. Uneltele le stim cu totii, telul imediat e spalarea de creiere cu perspectiva inavutirii pentru eternitate.

                     Economia are nevoie de prosti care sa cumpere fara sa discearna si care sa-i mentina fertila insatietatea si autopropagarea. Economia irationala care distruge resurse, polueaza planeta, imbolnaveste muncitori si perpetueaza disperarea competitiei agresive si a consumului aberant.

                      Scoala are nevoie de prosti pentru ca scopul ei este sa disciplineze, sa ingradeasca, sa limiteze comportamente. Si are nevoie de oameni de acelasi calibru care sa impuna aceste deziderate. Eu nu spun ca profesorii nostri sunt prosti, eu vad doar lumea construita de ei si de elevii lor.

                     Mentorii, de orice tip, au nevoie de prosti pentru ca sunt sursa lor de credibilitate si bani.

                     Partenerul are nevoie de un prost pe care il gaseste, la un moment dat, in cel de alaturi. Intr-o relatie, mai intotdeauna, unul iubeste mai mult si celalalt iubeste sa profite de asta.

                      Nu  sunt decat fragmente dintr-o lista nesfarsita de legaturi de afaceri intre oameni, pentru ca a specula prostia e cea mai comuna indeletnicire a umanitatii.

                       Istoria ei a inceput cu primul prefacut destept care a intalnit primul neprefacut prost. De atunci pana azi, oamenii si-au schimbat lumea in care traiesc, dar numai lumea exterioara. In felul lui fiecare om are nevoie de un prost; sa-i tina umbrela, sa-i sofeze masina, sa-i sporeasca orgoliul…

                      Cat timp, ceva dinauntrul nostru continua sa gaseasca o unelta in cel apropiat si nu o fiinta, bogatia pamantului va fi impartita intre destepti si prosti.

                      Acesta e adevaratul razboi al vremii noastre si cauza tuturor razboaielor.

                      Prin urmare, cine are nevoie de prosti?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu