miercuri, 15 mai 2013


    

                     Iubirea de dincolo de aceasta lume




                            

                                                             Cea mai mare, mai frumoasa, dar si mai otravitoare iluzie e legenda iubirii eterne care ne copleseste existenta. Viitorul nostru tine de victoria ei. Prezentul  e doar o intarziere a iubirii…

                                                             Eu nu cred in iubire. In iubirea de parinti, de partener, de copii, de semeni, de Dumnezeu…Eu nu cred ca iubirea e una din formulele bunatatii noastre si ale fericirii noastre. Ale impacarii cu noi insine si ale implinirii unui rost.

                                                             Dimpotriva, iubirea e doar o pedeapsa a lumii dualee numai perechea urii si nimic altceva. Iubirea e condamnarea noastra in a gasi un inlocuitor unei manifestari cu mult mai elaborate, mai discrete si mai generoase din univers. 

                                                             Noi am pierdut contactul cu aceasta energie si ne-am refugiat in lumea contrastelor, o lume care ne place, ne da criterii valorice, care ofera un port ratacitoarei noastre corabii. Si faptul ca ne putem raporta la extreme ne da un sentiment de siguranta si o bucurie individuala in efortul de a merge inspre partea pe care o credem buna.

                                                               Dar, iubirea nu e antagonica urii. In lumea noastra, sovaitoare, iubirea exista si e antagonica urii. Dincolo de destinele omenesti, forta care leaga, daruie si mangaie fapturile manifestarii nu-si imparte prezenta cu niciun rau.
                                                         
                                                                Raul e un fruct al dualitatii. Dualitatea e  un truc al mintii care se protejeaza de necunoscut.

                                                                Daca iubesti cu iubirea acestei lumi esti impreuna si cu ura acestei lumi si bucuria ta e impreuna cu suferinta si credinta ta impreuna cu indoiala. Nimeni nu iubeste cu iubirea lumii din care a venit.  

                                                                 Pentru ca ii e frica sa creada intr-o putere atat de simpla, de curata, de mare…











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu